Lezing over de stad door beeldend kunstenaar Michel Huisman

De Gennepse fractie van Eerlijk Lokaal sociaal samen sterk (ELsss) organiseert op donderdag 8 december een lezing.

ELsss constateert dat er in de kern van Gennep veel mooie ontwikkelingen hebben plaatsgevonden. Maar ook dat er veel bedreigingen zijn die het historische karakter van Gennep kunnen aantasten.

Ter inspiratie organiseert ELsss een lezing. Michel Huisman, beeldend kunstenaar uit Heerlen komt zijn visie en inzicht delen over de ontwikkeling van een stad.

Michel Huisman is beeldend kunstenaar en geen architect, maar hij heeft begin 2002 een uniek ontwerp voor de stationsomgeving van Heerlen gemaakt. Dit in reactie op een ontwerp van de toenmalige Rijksbouwmeester wat hij niet zag zitten. Het stadsbestuur is meegegaan in zijn idee en ontwerp en als beeldend kunstenaar heeft hij in 2020 het Maankwartier gerealiseerd. Een gebouwencomplex dat thans geroemd wordt en vele bezoekers naar Heerlen trekt. Maar er was aanvankelijk ook een groep die fel tegen zijn visie en aanpak was. Inmiddels is de tegenstand omgeslagen en zoals gezegd is er veel belangstelling voor de unieke Heerlense aanpak.

Momenteel is Michel Huisman samen met een grote groep vrijwilligers bezig om de oude glorie van Heerlen te herstellen. Met de groep vrijwilligers verandert en herstelt hij de voorgevels van de winkelstraat. Hij zal laten zien wat dat voor betekenis heeft voor de stad.

Michel zal komen vertellen over wat hem beweegt. Hoe hij probeert de liefde voor de stad terug te brengen. En vooral hoe hij al zijn ideeën voor de ontwikkeling van de stad Heerlen stap voor stap realiseert.

ELsss hoopt met de lezing een bijdrage te leveren aan het inzicht en inspiratie om de komende jaren de kern van Gennep nog mooier te maken en meer bezieling te brengen in de inrichting van onze historische kern en in onze prachtige gemeente

De lezing begint om 19.30 uur. De lezing is in de raadszaal van het stadhuis (aan de Markt, entree via de achteringang) De entree is vrij (een gift is welkom). Daar het om een beperkt aantal plaatsen gaat (conform de voorschriften brandweer) is aanmelding via info@elsss.eu noodzakelijk. U ontvangt dan per mail een toegangsbewijs. Enkel met dit toegangsbewijs kunt u de lezing live bijwonen.

De lezing zal live via Gennep News te volgen zijn en later hier op onze website via YouTube terug te zien zijn.